AutoCAD® Mechanical je specijaliziran AutoCAD® program za strojarstvo-zamišljen da ubrza proces projektiranja strojeva i uređaja. Uključuje sve funkcionalnosti programa AutoCAD, svjetskog lidera CAD programa,te posjeduje i kompletnu grupu alata za automatizaciju i riješavanje zadataka iz strojarstva, kao što je generiranje komponenti strojeva, dimenzioniranje i izradu specifikacije materijala. AutoCAD Mechanical osigurava bazu sa više od 700.000 standardnih djelova, podržava najpoznatije svjetske tehničke standarde i omogućava korisnicima izradu detalja i dokumenata za digitalni prototip kreiran programom Autodesk® Inventor®. AutoCAD Mechanical nudi inženjerima da budu konkurentni uz manje utrošenog vremena i napora, te se mogu više posvetiti inovacijama prije konačne izrade crteža.

  • Projektiranje strojeva i alati za produktivno crtanje— Sadrži specifične alate za skoro sve aspekte strojarstva i procesa projektiranja.
  • Bazirano crtanje na standardima i baza komponenti — Podržava internacionalne standarde za crtanje u strojarstvu i posjeduje bazu sa više od 700.000 standardnih djelova.
  • Generator strojeva i kalkulatori— Omogućava Vam da trenutno kreirate i analizirate više varijanti djelova i sklopova strojeva ili uređaja.
  • Alati za dokumentaciju i izvještaje — Pomažu Vam da lako dokumentirate, komentirate ili izradite izvještaje koristeći se podacima iz projekta.
  • Suradnja i upravljanje podacima— Omogućava radnim timovima da razmjenjuju 2D CAD informacije iz projekta pouzdano i sigurno.